Tutustu opistoon

Pohjois-Savon opisto on Kuopion keskustan etelälaidalla sijaitseva vireä ja nykyaikainen kansanopisto, joka tarjoaa yleissivistävää ja ammatillista koulutusta sekä aikuisten perusopetusta. 

Kansanopistolinjoilla voit opiskella digitaidetta , sisustussuunnittelua ja eläintenkoulutusta. Lisäksi tarjonnassamme on myös lyhytkursseja, joko viikonloppuisin tai muinakin aikoina.

Opisto

Viittomakieli on talomme erityinen vahvuus.  Ammattiin valmistavaa koulutusta Pohjois-Savon opistossa on viittomakielisen ohjauksen perustutkinto (180 osp). Lisäksi HUMAK kouluttaa opistollamme myös viittomakielen tulkkeja sekä yhteisöpedagogeja.

Aikuisten perusopetuksessa opiskellaan peruskoulun oppimäärä, joko kokonaan alusta alkaen tai taitoja ja tietoja täydentäen.Pohjois-Savon opistolla on oma opiskelija-asuntola, jossa voi asua opiskelun ajan.

Opistolla on myös hyvät tilat erilaisten tilaisuuksien - kokousten, koulutusten ja perhejuhlien  järjestämiseen.


Näkymä6


Opiston omistaa Pohjois-Savon Kansanopistoseura ry, jonka hallituksen puheenjohtajana  toimii kehittämispäällikkö, TtM Irja Sokka. Hallituksen sihteerinä ja esittelijänä toimii rehtori Eevi Kurtti. Kansanopistoseuran hallitus on samalla opiston johtokunta.

AjankohtaistA

KORONATIEDOTE 31.3.2020 Pohjois-Savon opisto! linkki tiedotteeseen

Opiskelijoille ja huoltajille lähetetty 9.3.2020 tiedote ja ohjeistus Korona virusepidemiaan varautumisesta linkki tiedotteeseen


Vuoden ja 6kk:n linjojen haku alkanut 1.3.2020!


HUOM! Tukiviittomailtapäivät siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Tervetuloa opiskelemaan tukiviittomia Pohjois-Savon opistolle!

Tukiviittomailtapäivät keväällä:

• ke 18.3. klo 12.15-15.30
• ke 25.3. klo 12.15-15.30 

Tarjoamme tukiviittomailtapäiviä perinteisen kesäkurssin sijaan työpaikkaohjaajille, jotka haluavat tulla harjoittelemaan tai kohentamaan tukiviittomistaitojaan.
Ilmoittautumiset jokaiseen iltapäivään erikseen! Ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään viikkoa ennen opetusajankohtia s-postiosoitteeseen: terhi.rasanen@psko.fi.


Hae jatkuvassa haussa:

Pohjois-Savon opiston AMIS-palautteen tulokset ilahduttavat: aloituspalautteessa kaikkien kysymysten tulosten keskiarvo asteikolla 1-5 oli 4,5. Lue lisää


Pohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä tulkkeja että yhteisöpedagogeja