Pohjois-Savon Opisto 125-vuotta

Pohjois-Savon opisto perustettiin 125 vuotta sitten, vuonna 1895

Kansanopistoaatteen nousun myötä myös Pohjois-Savossa herättiin ajatukseen perustaa oma kansanopisto, joka antaisi maaseudun nuorille mahdollisuuden hankkia sivistystä. Kansanopistoasiaa ajamaan perustettiin vuonna 1894 Pohjos-Savon kansanopistoseura ry. Rahankeräysten ja lahjoitusten avulla Pohjois-Savon opisto aloitti toimintansa 1895 ensin Maaningalla. Vuonna 1900 opisto siirtyi uusiin tiloihin Kuopion Hiltulanlahteen. Tällä samalla paikalla - Koivumäellä - opisto on tänäkin päivänä. Vanhoista rakennuksista jäljellä on kuitenkin enää pitkä riviaitta.

Opiston alkuvuosina kansanopisto opetus keskittyi käytännön taitojen kehittämiseen. Käsityöt, kotitalous ja karjanhoito olivat keskeisiä opiskelualoja. Niiden lisäksi opiskeltiin toki yleissivistäviä aineita, kirjoitusta, laskentoa, historiaa, maantietoa ja luonnontietoa.

Vuosikymmenten saatossa opiston tehtävänkuva on muuttunut. Yleissivistävien aineiden koulutus on jäänyt vähemmälle. Muiden kansanopistojen tapaan Pohjois-Savon opistossa voi edelleen opiskella vuoden mittaisilla linjoilla erilaisia tietoja ja taitoja. Vapaan sivistystyön lisäksi Pohjos-Savon opistossa voi opiskella kommunikaation ja viittomakielen ohjaajaksi. Lisäksi voi hankkia tai täydentää peruskoulutaitoja ja saada peruskoulun päättötodistuksen.

Pohjois-Savon opistossa on 125 vuoden aikana opiskellut tuhansia nuoria ja aikuisia. Opistovuosista on kerrottu lukemattomia tarinoita. Opiskelu Pohjois-Savon opistossa on ollut avaamassa väyliä moniin erilaisiin tehtäviin tai tuleviin opintoihin.Copy of Koulutuksiin haku päällä! Varaa nopeasti paikkasi...


Ajankohtaista

Kutsujpg etu

Tervetuloa pohjois-savon opiston 125-vuotisjuhlaseminaariin ystävänpäivänä 14.2.2020 klo 13.45-18.00

Tervehdykset ja juhlapuheet

  • Kuopion kaupunki
  • Irja Sokka, Kansanopistoseura
  • Tytti Pantsar, kansanopistoyhdistys

Juhlaseminaariluento

  • dosentti Arto O. Salonen

Tule nauttimaan mielenkiintoisista puheista, live-esityksistä ja Koivukokin maukkaista tarjoiluista.

IImoittaminen viimeistään 7.2.2020
http://www.psko.fi/fin/ilmoittautuminen-125-vuotisjuhlaseminaari

Mahdolliset muistamiset opiskelijoiden luokkaretkitilille:
FI47 5600 0520 2067 83 VIESTI:125V


Digitaidelinjan 7.1.-22.5.2020 haku käynnissä! Ilmoittaudu mukaan

Hae jatkuvassa haussa:

Pohjois-Savon opiston AMIS-palautteen tulokset ilahduttavat: aloituspalautteessa kaikkien kysymysten tulosten keskiarvo asteikolla 1-5 oli 4,5. Lue lisää


Pohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä tulkkeja että yhteisöpedagogeja