Asuminen

Kansanopiston pitkien linjojen koko pakettiin kuuluu myös asuminen. Myös ammatillisessa peruskoulutuksessa asuminen opiston opiskelija-asuntolassa on mahdollista ja maksutonta kahden hengen huoneissa. Asuntolan toimintaa ohjaavat järjestyssäännöt. Asuntolassa järjestetään muutamana iltana viikossa vapaa-ajan ohjausta. 

Opistolla on oma asuntola, johon voi hakea opintojen alkaessa ja myöhemminkin erillisellä hakemuksella. 1980-luvulla valmistuneessa asuntolassa on 32 huonetta, yhteiset oleskelutilat ja solukeittiöt. Opiskelijat asuvat 1-2 hengen huoneissa, joissa on peruskalustus. Kaikissa huoneissa on oma WC ja suihku. 

Jos asuntolapaikkoja ei ole riittävästi, on asuntolapaikat varattu ensisijaisesti ulkopaikkakuntalaisille. Jos asuntolassa on tilaa, on mahdollista majoittua myös yhden hengen huoneissa. Tällöin on maksettava yhden hengen huoneenlisää 60€/kuukaudessa. 

Asuntoa voi myös hakea Kuopion opiskelija-asunnot Oy:ltä (Kuopas)

Voit käyttää opiston kuvataideluokkaa, liikuntasalia, kirjastoa ja ATK-luokkaa myös vapaa-aikanasi, ellei niissä ole opetusta. 

Hakemuslomakkeita ja lisätietoa opintotoimistosta.

 Yleinen


DIGIlinjanMainos

Ajankohtaista

Uutuus! Kansanopistolinjat myös kuuden kuukauden mittaisina työttömyysetuudella. Kehitä osaamistasi ja hyödynnä työttömyys aika opiskelemalla.

Hae jatkuvassa haussa:

Lukuvuoden ja kuuden kuukauden mittaisten linjojen haku käynnissä

Pohjois-Savon opiston AMIS-palautteen tulokset ilahduttavat: aloituspalautteessa kaikkien kysymysten tulosten keskiarvo asteikolla 1-5 oli 4,5. Lue lisääPohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä tulkkeja että yhteisöpedagogeja