Pohjois-Savon Opisto 120 vuotta

Pohjois-Savon opisto perustettiin yli 120 vuotta sitten, vuonna 1895.

Kansanopistoaatteen nousun myötä myös Pohjois-Savossa herättiin ajatukseen perustaa oma kansanopisto, joka antaisi maaseudun nuorille mahdollisuuden hankkia sivistystä. Kansanopistoasiaa ajamaan perustettiin vuonna 1894 Pohjos-Savon kansanopistoseura ry. Rahankeräysten ja lahjoitusten avulla Pohjois-Savon opisto aloitti toimintansa 1895 ensin Maaningalla. Vuonna 1900 opisto siirtyi uusiin tiloihin Kuopion Hiltulanlahteen. Tällä samalla paikalla - Koivumäellä - opisto on tänäkin päivänä. Vanhoista rakennuksista jäljellä on kuitenkin enää pitkä riviaitta.

Opiston alkuvuosina kansanopisto opetus keskittyi käytännön taitojen kehittämiseen. Käsityöt, kotitalous ja karjanhoito olivat keskeisiä opiskelualoja. Niiden lisäksi opiskeltiin toki yleissivistäviä aineita, kirjoitusta, laskentoa, historiaa, maantietoa ja luonnontietoa.

Vuosikymmenten saatossa opiston tehtävänkuva on muuttunut. Yleissivistävien aineiden koulutus on jäänyt vähemmälle. Muiden kansanopistojen tapaan Pohjois-Savon opistossa voi edelleen opiskella vuoden mittaisilla linjoilla erilaisia tietoja ja taitoja. Vapaan sivistystyön lisäksi Pohjos-Savon opistossa voi opiskella kommunikaation ja viittomakielen ohjaajaksi. Lisäksi voi hankkia tai täydentää peruskoulutaitoja.

Pohjois-Savon opistossa on 120 vuoden aikana opiskellut tuhansia nuoria ja aikuisia. Opistovuosista on kerrottu lukemattomia tarinoita. Opiskelu Pohjois-Savon opistossa on ollut avaamassa väyliä moniin erilaisinn tehtäviin tai tuleviin opintoihin.

 EtusivuUusiks (kopio 2)


DIGIlinjanMainos

Ajankohtaista

Uutuus! Kansanopistolinjat myös kuuden kuukauden mittaisina työttömyysetuudella. Kehitä osaamistasi ja hyödynnä työttömyys aika opiskelemalla.

Hae jatkuvassa haussa:

Lukuvuoden ja kuuden kuukauden mittaisten linjojen haku käynnissä

Pohjois-Savon opiston AMIS-palautteen tulokset ilahduttavat: aloituspalautteessa kaikkien kysymysten tulosten keskiarvo asteikolla 1-5 oli 4,5. Lue lisääPohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä tulkkeja että yhteisöpedagogeja