Vuoden linjat, info

Kenelle?

Opinnot sopivat erityisesti alan jatko-opintoihin tähtäävälle, välivuotta pitävälle, alan työtehtäviin tähtäävälle, harrastajille, alan yrittäjille tai yrittäjyyttä suunnitteleville ja alalla työskenteleville täydennyskoulutuksena.

Kansanopiston vuoden mittaisilta linjoilta saat yhteishakuun itsellesi kuusi (6) lisäpistettä. Jos tulet linjalle suoraan esim. peruskoulusta, et myöskään menetä niitä kahdeksaa (8) valintapistettä, jotka on tarkoitettu ilman tutkintopaikkaa oleville nuorille.

Opiskelukustannukset

Opiskeluajan kustannukset määräytyvät ruokailujen ja asumisen mukaan. 

Opetus, johon kuuluu lounas 2975€. Maksu sisältää opetuksen lisäksi lounaan opiston ruokalassa (ma-pe)

Opetus ja täysihoito 4025€. Maksu sisältää opetuksen lisäksi majoituksen opiston asuntolassa, aamupalan ja lounaan (ma-pe) sekä päivällisen (ma-to). Asuntolassa tulee noudattaa erikseen määriteltyjä asuntolasääntöjä.

Opintomaksut laskutetaan kerran kuussa

Opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä peritään 85€ ilmoittautumismaksu. Maksu vähennetään myöhemmin opiskelukustannuksistasi, muussa tapauksessa maksua ei palauteta.

Joillakin linjoilla mahdollisuus myös monimuoto-opiskeluun, asiasta on sovittava koulutuslinjan opettajan kanssa.

Opintojen rahoitusmahdollisuuksia

-      Opintotuki, johon kuuluvat opintoraha, asumislisä ja opintolainan valtiontakaus. Lisätietoja opintotuesta löydät Kelan sivuilta.

- TE- toimiston työttömyysetuudella opiskelu www.te-palvelut.fi

-      Koulutusrahaston aikuisopintotuki www.koulutusrahasto.fi

-      Opintoseteliavustus, jota haetaan suoraan opistolta opintojen alussa. Opintoseteliä voi hakea henkilö, joka voi osoittaa olevansa TE-toimistossa työttömänä työnhakijana, tai jolla ei ole peruskoulun jälkeistä koulutusta, tai joka on maahanmuuttajataustainen, tai jolla on todettu olevan oppimisvaikeuksia, sekä peruskoulunsa päättäneet, vaille jatko-opiskelupaikkaa jääneet nuoret.

Lisätietoja: Opintojen rahoitusmahdollisuuksia

Muut ehdot

Linjoille voidaan ottaa rajattu määrä monimuoto-opiskelijoita jos linjoille jää vapaita opiskelupaikkoja.

Kunkin linjan aloituspaikkojen minimi on 15 opiskelijaa. Opisto voi peruuttaa linjan käynnistämisen 2 viikkoa ennen linjan aloituspäivää, jos opiskelijamäärä jää alle minimin. Opiskelijamäärätilanteesta tiedotetaan tällä sivulla. Jos opiskelija ei ota opiskelupaikkaa vastaan, tulee hänen ilmoittaa mahdollisimman pian asiasta opisto@psko.fi

Huom! Sivulla olevat tiedot ovat ennakkotietoja. Muutokset ovat mahdollisia.AjankohtaistA

UUSI MONIMUOTOKOULUTUS!

PERHEPÄIVÄHOITAJASTA VARHAISKASVATUKSEN LASTENHOITAJAKSI?

VARHAISKASVATUKSEN PEDAGOGISEN TOIMINNAN TOTEUTTAMINEN, 30 OSP

Koulutus ja tutkinnon osan suorittaminen antavat perhepäivähoitajan ammattitutkinnon suorittaneille kelpoisuuden päiväkotityöhön ja varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtäviin
(Valtioneuvoston asetus varhaiskasvatuksesta 753/2018, 4 §).

Uusi koulutus alkaa maanantaina 14.9.2020 Pohjois-Savon opistolla Kuopion Hiltulanlahdessa.
Hae nyt monimuotokoulutukseen, joka kestää noin puoli vuotta ja koostuu seitsemästä lähiopetuspäivästä, etä-ja verkko-opetuksesta sekä työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Tarkemmat tiedot koulutuksesta Varhaiskasvatuksen pedagogisen toiminnan toteuttaminen 30 osp

Koulutus on mahdollista suorittaa työpaikalla tapahtuvaa koulutusjaksoa lukuun ottamatta perhepäivähoitajan tai muun työn ohessa.
Voit suorittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, koulutussopimuksella tai työn ohessa. Koulutus on maksuton.

Hae koulutukseen

Lisätietoja: helmi.koukka@psko.fi, 040 1460212
Pohjois-Savon opisto, Kansanopistotie 32, 70800 Kuopio


AIKUISTEN PERUSOPETUKSEN OPETTAJA

Haemme opettajaa aikuisten perusopetukseen määräaikaiseen työsuhteeseen 1.8.2020-31.7.2021

Tulet olemaan osa innostunutta maahanmuuttajaopetuksen tiimiämme ja opetat matemaattis-luonnontieteellisten oppiaineiden lisäksi joustavasti oman kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan myös muita perusopetuksen oppiaineita aikuisten perusopetuksessa opiskeleville maahanmuuttajille. Olet osana tiimiä vastuussa aikuisten perusopetuksen toteuttamisesta ja kehittämisestä. Opetusta voi olla myös ammatillisessa koulutuksessa matemaattis-luonnontieteellisen osaamisen tutkinnon osassa.

Edellytämme sinulta opettajan kelpoisuutta asetuksen 986/1998 ja 1150/2017 mukaisesti. Katsomme eduksi monipuolisen opetus- ja ohjauskokemuksen, kokemuksen S2–opetuksesta ja/tai erityisopetuksesta sekä hyvät verkkopedagogiset taidot.

Tehtävässä on 3 kuukauden koeaika. Palkkaus ja muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät Yksityisen opetusalan työehtosopimuksen mukaisesti. Tehtävässä sovelletaan työehtosopimuksen mukaista kokonaistyöaikaa. Tehtävä on määräaikainen.

Pohjois-Savon Opisto on sitoutumaton kansanopisto Kuopion Hiltulanlahdessa. Järjestämme kasvatus- ja ohjausalan ammatillista koulutusta, aikuisten perusopetusta ja vapaan sivistystyön koulutuksia. Opistollamme toimii myös Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus.

Tehtävään valitun tulee esittää lain 504/2002 tarkoittama rikosrekisteriote.

Hakemukset voi lähettää sähköpostitse jaana.kuukasjarvi@psko.fi


KORONATIEDOTE 2.4.2020 Pohjois-Savon opisto! linkki tiedotteeseen

KORONATIEDOTE 31.3.2020 Pohjois-Savon opisto! linkki tiedotteeseen

Opiskelijoille ja huoltajille lähetetty 9.3.2020 tiedote ja ohjeistus Korona virusepidemiaan varautumisesta linkki tiedotteeseen


Pohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä tulkkeja että yhteisöpedagogeja