Vuoden linjat, info

Kenelle?

Opinnot sopivat erityisesti alan jatko-opintoihin tähtäävälle, välivuotta pitävälle, alan työtehtäviin tähtäävälle, harrastajille, alan yrittäjille tai yrittäjyyttä suunnitteleville ja alalla työskenteleville täydennyskoulutuksena.

Kansanopiston vuoden mittaisilta linjoilta saat yhteishakuun itsellesi kuusi (6) lisäpistettä. Jos tulet linjalle suoraan esim. peruskoulusta, et myöskään menetä niitä kahdeksaa (8) valintapistettä, jotka on tarkoitettu ilman tutkintopaikkaa oleville nuorille.

Opiskelukustannukset

Opiskeluajan kustannukset määräytyvät ruokailujen ja asumisen mukaan. 

Opetus, johon kuuluu lounas 2975€. Maksu sisältää opetuksen lisäksi lounaan opiston ruokalassa (ma-pe)

Opetus ja täysihoito 4025€. Maksu sisältää opetuksen lisäksi majoituksen opiston asuntolassa, aamupalan ja lounaan (ma-pe) sekä päivällisen (ma-to). Asuntolassa tulee noudattaa erikseen määriteltyjä asuntolasääntöjä.

Opintomaksut laskutetaan kerran kuussa

Opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä peritään 85€ ilmoittautumismaksu. Maksu vähennetään myöhemmin opiskelukustannuksistasi, muussa tapauksessa maksua ei palauteta.

Joillakin linjoilla mahdollisuus myös monimuoto-opiskeluun, asiasta on sovittava koulutuslinjan opettajan kanssa.

Opintojen rahoitusmahdollisuuksia

-      Opintotuki, johon kuuluvat opintoraha, asumislisä ja opintolainan valtiontakaus. Lisätietoja opintotuesta löydät Kelan sivuilta.

- TE- toimiston työttömyysetuudella opiskelu www.te-palvelut.fi

-      Koulutusrahaston aikuisopintotuki www.koulutusrahasto.fi

-      Opintoseteliavustus, jota haetaan suoraan opistolta opintojen alussa. Opintoseteliä voi hakea henkilö, joka voi osoittaa olevansa TE-toimistossa työttömänä työnhakijana, tai jolla ei ole peruskoulun jälkeistä koulutusta, tai joka on maahanmuuttajataustainen, tai jolla on todettu olevan oppimisvaikeuksia, sekä peruskoulunsa päättäneet, vaille jatko-opiskelupaikkaa jääneet nuoret.

Lisätietoja: Opintojen rahoitusmahdollisuuksia

Muut ehdot

Linjoille voidaan ottaa rajattu määrä monimuoto-opiskelijoita jos linjoille jää vapaita opiskelupaikkoja.

Kunkin linjan aloituspaikkojen minimi on 15 opiskelijaa. Opisto voi peruuttaa linjan käynnistämisen 2 viikkoa ennen linjan aloituspäivää, jos opiskelijamäärä jää alle minimin. Opiskelijamäärätilanteesta tiedotetaan tällä sivulla. Jos opiskelija ei ota opiskelupaikkaa vastaan, tulee hänen ilmoittaa mahdollisimman pian asiasta opisto@psko.fi

Huom! Sivulla olevat tiedot ovat ennakkotietoja. Muutokset ovat mahdollisia.AjankohtaistA

KORONATIEDOTE 31.3.2020 Pohjois-Savon opisto! linkki tiedotteeseen

Opiskelijoille ja huoltajille lähetetty 9.3.2020 tiedote ja ohjeistus Korona virusepidemiaan varautumisesta linkki tiedotteeseen


Vuoden ja 6kk:n linjojen haku alkanut 1.3.2020!


HUOM! Tukiviittomailtapäivät siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Tervetuloa opiskelemaan tukiviittomia Pohjois-Savon opistolle!

Tukiviittomailtapäivät keväällä:

• ke 18.3. klo 12.15-15.30
• ke 25.3. klo 12.15-15.30 

Tarjoamme tukiviittomailtapäiviä perinteisen kesäkurssin sijaan työpaikkaohjaajille, jotka haluavat tulla harjoittelemaan tai kohentamaan tukiviittomistaitojaan.
Ilmoittautumiset jokaiseen iltapäivään erikseen! Ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään viikkoa ennen opetusajankohtia s-postiosoitteeseen: terhi.rasanen@psko.fi.


Hae jatkuvassa haussa:

Pohjois-Savon opiston AMIS-palautteen tulokset ilahduttavat: aloituspalautteessa kaikkien kysymysten tulosten keskiarvo asteikolla 1-5 oli 4,5. Lue lisää


Pohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä tulkkeja että yhteisöpedagogeja