Lyhytkurssit

Kurssiviikonloppu 16. - 17.3.2018 (pe-la), pe klo 16.45 - 19.30 ja la 9.00 - 16.00
Kurssien hinnat sisältävät opetuksen lisäksi perjantaina iltapalan sekä lauantaina lounaan ja päiväkahvin

SOMEsta voimaa yrittäjyyteen!

Sisustussuunnittelija ja -bloggaaja Maru Hautala kertoo kuinka sosiaalinen media muuttaa elämän suunnan ja kertoo parhaat vinkit koukuttavaan sisällöntuotantoon suosituimmissa sosiaalisen median kanavissa. Maru Hautala on yrittäjä ja toimii sisustussuunnittelijana sekä
A-lehtien Meillä Kotona -sivuston sisällöntuottajana. Marulla blogi tavoittaa kuukausittain noin 35 000 uniikkia kävijää ja suuri osa Marun yrittäjyyttä on bloggaaminen. Koulutuksessa pääset sukeltamaan blogimaailmaan, kuulet kaupallisista yhteistöistä ja niiden toteuttamisesta sekä saat kullanarvoisia vinkkejä yrittäjyyden ja somen yhdistämiseen.
Hinta 75€, ilmoittaudu tästä

Tilan Stailauskurssi 2 - apua pintamateriaalien valintaan
Tuntuuko maalisävyn valinta vaikealta? Eikö mieleistä tapettia löydy? Onko oma sisustustyyli hukassa?
Tilan stailauskurssilla pääset etsimään omaa tyyliäsi ja saat apua kodin pintamateriaalien valintaan. Pintamateriaaleilla on suuri vaikutus tilaan ja tilan kokemiseen. Kurssilta saat ammattilaisen vinkit niin maalisävyn kuin oikean lattiamateriaalin valintaan. Tilan Stailauskurssilla syntyy henkilökohtainen pintamateriaalisuunnitelma yhteen kodin keskeneräiseen tai muutosta kaipaavaan tilaan. Oman suunnitelman pohjaksi tutustutaan eri sisustustyyleihin, pintamateriaaleihin sekä värien vaikutukseen tilassa. Tilan Stailauskurssi 2 on jatkoa kevään 2017 kurssille, jossa käytiin läpi sommittelun perusteet. Kurssi sopii myös ensikertalaisille.
Opettajana kurssilla toimii sisustussuunnittelija ja muotoilija Emilia Åman.
Hinta 75€, ilmoittaudu tästä


Pihan kevättyöt
Kurissilla käydään perjantaina läpi pihan keväthoitoon kuuluvat asiat. Lauantaina aihe jatkuu pihan puiden ja pensaiden leikkausohjeilla ja teemalla luonnonmukainen piha ja puutarha.
Opettajana toimii pihasuunnittelija Pirkko Tikka
Hinta 75€, ilmoittaudu tästä


Karaokelaulajille intensiivikurssi

Intensiiviviikonlopussa on tarjolla jokaiselle osallistujalle runsaasti henkilökohtaista karaokevalmennusta. Kurssi on suunnattu kaikille karaokelaulusta kiinnostuneille. Mieti valmiiksi 3-4 eri kappaletta, joiden avulla haluat treenata taitojasi kurssin aikana. Käymme läpi kappaleet teknisesti, hiomme vaikeita kohtia ja samalla saat valmennusta äänenkäytön ongelmiin sekä tulkinnallisiin asioihin. Valmennukset tapahtuvat sekä yksilöohjaten että ryhmässä.
Opettajana toimii Enja Ikäheimo
Hinta 95€, ilmoittaudu tästä


Verijäljen perusteet MEJÄ -kurssi
Verijälki tarjoaa mielenkiintoisen tavan harrastaa ja tehdä hyviä tekoja. Eläimiä vahingoittuu tahattomasti liikenneonnettomuuksissa ja metsästystilanteissa. Koulutettu verijälkikoira löytää tälläiset eläimet. Kurssilla käydään läpi mitä verijälki on ja miten se syntyy. Käydään  läpi lakiasiaa mikä velvoittaa etsimään vahingoittuneen eläimen. Miten verijälkeä voi harrastaa. Tutustutaan mejä ja vahi -kokeeseen. Keskustelua käytännön jäljestyksestä ja kokemuksista. Käytännön harjoituksissa opetamme koiran tunnistamaan verijäljen muiden häiriöhajujen joukosta. Verijäljen perusteet -kurssin käyneille on tarjolla Verijälki maastokurssi 11. - 13.5.2018. Kurssin sisältö mm. suunnistusta teoriassa ja askelparien mittaus, kuinka harjoitusjälki tehdään ja kuinka jälki kannattaa ajaa, tehtyjen jälkien ajo ja harjoitussuunnitelmien teko, pareittain käytännön suunnistusta, hinta 120€
Opettajana toimii eläintenkouluttaja, Pohjois-Savon kennelpiirin jäljestysohjaaja Minna Sirviö
Hinta 120€, ilmoittaudu tästä

Taidegrafiikan kurssi: Kuivaneula/Carborundum HUOM kurssin kesto 15 tuntia (pe-su)
Syväpainon tekniikka ja kohopainon tekniikka yhdistettynä samaan työhön. Viiva, rytmi, sommitelma, väripinnat. Leikkisää kokeilua, jossa yhdistelemällä eri elementtejä voi inspiroitua vaikka mihin.
Opettajana toimii taidegraafikko ja kuvataiteilija Mari Arvinen
Hinta 95€, ilmoittaudu tästä


Pohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle Viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä viittomakielen tulkkeja että yhteisöpedagogeja