Kiimakoira -kurssit

KIIMANTARKKAILUKOIRA -KURSSI

Nautojen kiimantarkkailu on monella tilalla haastava tehtävä. Kiimainen lehmä erittää feromoneja, joiden avulla se houkuttelee sonnin luokseen. Koiran hajuaistia voidaan käyttää ihmisen apuna opettamalla koira erottomaan kiimaisen lehmän haju ja ilmaisemaan se. Hajuaistin käyttö on koiralle luonnollista ja mieluisaa, Haistelutehtävät saavat energisen koirankin väsymään nopeammin kuin fyysinen työskentely.

Kiimantarkkailukoirana työskentely sopii minkä tahansa rotuisille koirille. Työskentely navettaympäristössä vaatii koiran luonteelta tiettyä rohkeutta. Paimenkoirana työskentelevän koiran voi olla vaikea keskittyä hajutyöskentelyyn eläinten keskellä.

Pohjois-Savon opisto järjestää syksyllä 2017 - talvella 2018 kiimantarkkailukoiran koulutusohjelman, joka koostuu kymmenestä kolmen tunnin koulutusjaksosta. Koulutus aloitetaan laboratorioympäristössä, jossa häiriötekijät on minimoitu. Ensin koira opetetaan etsimään ja ilmaisemaan teen hajua. Tee toimii harjoitushajuna, jonka jälkeen koira on helppo opettaa etsimään muita hajuja. Koulutuksen edetessä siirrytään kiimahajunäytteisiin. Kurssijaksojen välillä kurssilaiset harjoittelevat ohjeiden mukaan kotona. Hajunäytteiden kerääminen ohjeistetusti kuuluu myös kurssilaisten tehtäviin.

HINTA 395€

KURSSITIEDOT

* Enimmäismäärä osallistujia 6
* Vähimmäismäärä osallistujia 4
* Kurssi sisältää opetusta yhteensä 10 x 3 tuntia


KOULUTUS TAPAHTUU ARKIPÄIVISIN syksyn 2017 ja talven 2018 aikana

Kurssipäivät keskiviikkoisin klo 11.30 - 14.30 alkaen viikolla 43.

Kouluttajina toimivat eläintenkouluttajat Iris Kaimio ja Minna Sirviö.

Lisätietoja

Iris Kaimio
Kurssin vetäjä, eläinlääkäri ja eläintenkouluttaja
050 581 3933
iris.kaimio@fimnet.fi

Muut kurssiin liittyvät tiedustelut

040 146 0200
opisto@psko.fi
Pohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle Viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä viittomakielen tulkkeja että yhteisöpedagogeja