Diabeteskoira -kurssit

Diabeteskoira

Koirat pystyvät erinomaisen hajuaistinsa avulla erottamaan esimerkiksi verensokerinvaihtelut ihon tuoksun perusteella. Koira voidaan kouluttaa ilmaisemaan matalat ja korkeat verensokerit omistajalleen. Koulutettu diabeteskoira pystyy ennustamaan jopa ennakolta sen, milloin diabeetikon verensokeri putoa liian alas. Näin estetään verensokerin edestakainen heilahtelu. Diabeteskoira voi tuoda helpotusta diabeetikon arkeen. Koulutettu koira esim. mahdollistaa rauhallisemmat yöunet tai se tuo turvaa diabetesta sairastavan koululaisen yksinoloon kotona koulun jälkeen.

Diabeetikko voi hankkia oman koiran kahdella eri tavalla. Hän voi ostaa valmiiksi koulutetun koiran tai toinen  vaihtoehto on kouluttaa omasta koirastaan diabeteskoiran osallistumalla tähän asiaan tarkoitettuun koirakoulutukseen.

Pohjois-Savon opiston diabeteskoira – koulutuksen tavoitteena on opettaa koiran omistajalle, kuinka omasta koirasta koulutetaan diabeteskoira. Samalla opetetaan myös muita tietoja ja taitoja, joita kouluttamalla koiran omistaja saa diabeteskoirastaan tottelevaisen niin, että se pystyy toimimaan erilaisissa tilanteissa.

Koulutus

Diabeteskoiran kouluttamisen aika vaihtelee. Periaatteessa minkälaisia koiria tahansa voi kouluttaa - mutta kaikista koirista ei välttämättä tule diabeteskoiria. Pohjois-Savon opiston diabeteskoira – koulutus on monimuoto-opetusta, johon kuuluu kuusi lähiopetusjaksoa, seurantajakso ja kivakoira testipäivä.


Koulutuksen sisältöinä on mm.

  • koiran oppimisen perusteet ja edellytykset
  • opetellaan hajujen tunnistamista/erottelua
  • koiran vaikutus ihmisen hyvinvointiin
  • koiran ensiapu
  • koiran liikunta
  • Kivakoira -testi (istuminen, maahan meno. ym. )

Viimeisen lähiopetusjakson jälkeenkin on mahdollista saada tukea viedä koiran koulutusta eteenpäin.
Linjan kouluttajana toimii eläintenkouluttaja Minna Sirviö.
Opiskelijat valitaan hakemusten perusteella.
Koulutus on maksullista (960 €/lukukausi).
Ilmoittautumisen yhteydessä peritään ilmoittautumismaksu 60€ mikä vähennetään kurssimaksusta.

Seuraava toteutus keväällä 2019


Pohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle Viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä viittomakielen tulkkeja että yhteisöpedagogeja