Eläintenkouluttajien oppilastyöt

Pohjois-Savon opiston eläintenkoulutuspalveluita ohjaavat tiede, oppimispsykologian lainalaisuudet, eettiset moraalisäännöt, asiakaslähtöinen ajattelutapa ja ammattimainen asenne. Tämä tarkoittaa sitä, ettemme eläimiä kouluttaessa tee mitään sellaista, mitä ei voisi tieteen pohjalta argumentoida. Käyttämämme koulutustavat perustuvat oppimispsykologian käytännön sovellutuksiin. 

Kouluttaja tutustuu jokaiseen koulutettavaan eläimeen yksilönä ja hankkii riittävästi tietoa kyseisen eläinlajin erityispiirteistä ja kouluttaa tai antaa eläintä koskevia neuvoja vasta tehtyään niin. Kouluttaja käsittelee eläimiä rauhallisesti, lajille sopivalla tavalla ja niin, että se on turvallista sekä eläimelle että ihmisille.

Oppilastyö

Oppilastyönä voidaan kouluttaa omistamallesi eläimelle jokin ennalta määrätty tehtävä tai pois kouluttaa ongelmalliseksi koettu käytös. Koulutettava eläin voi olla muutakin lajia kuin koira.

 

Perustiedot

Koulutettava eläin

Käyttöehdot:
Oppilastyönä teetetty työ on oppimista myös oppilaalle. Tästä syystä valmistumisaika työlle ei voi olla sama kuin mitä ammattilainen voisi taata. Emme voi myöskään antaa takuuta työn onnistumiselle. Sen sijaan voimme taata, että saman työn tekemiseen osallistuu tavanomaista suurempi ”henkilökunta” ja oppilaat ovat hyvin motivoituneita. Oppilastyön tekemiseen osallistujat ovat vapaaehtoisia.

Oppilastyönä koulutettavat käytökset eivät saa olla eläimelle vaarallisia tai haitallisia. Kouluttetava eläin ei saa olla tavanomaista vaarallisempi kouluttajalleen.

Veloitamme palvelusta vapaaehtoisen korvauksen joka käytetään lyhentämättömänä oppilaiden hyväksi.

AjankohtaistA

KORONATIEDOTE 31.3.2020 Pohjois-Savon opisto! linkki tiedotteeseen

Opiskelijoille ja huoltajille lähetetty 9.3.2020 tiedote ja ohjeistus Korona virusepidemiaan varautumisesta linkki tiedotteeseen


Vuoden ja 6kk:n linjojen haku alkanut 1.3.2020!


HUOM! Tukiviittomailtapäivät siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

Tervetuloa opiskelemaan tukiviittomia Pohjois-Savon opistolle!

Tukiviittomailtapäivät keväällä:

• ke 18.3. klo 12.15-15.30
• ke 25.3. klo 12.15-15.30 

Tarjoamme tukiviittomailtapäiviä perinteisen kesäkurssin sijaan työpaikkaohjaajille, jotka haluavat tulla harjoittelemaan tai kohentamaan tukiviittomistaitojaan.
Ilmoittautumiset jokaiseen iltapäivään erikseen! Ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään viikkoa ennen opetusajankohtia s-postiosoitteeseen: terhi.rasanen@psko.fi.


Hae jatkuvassa haussa:

Pohjois-Savon opiston AMIS-palautteen tulokset ilahduttavat: aloituspalautteessa kaikkien kysymysten tulosten keskiarvo asteikolla 1-5 oli 4,5. Lue lisää


Pohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä tulkkeja että yhteisöpedagogeja