Ammatillinen koulutus

VIITTOMAKIELEN OHJAAJAKOULUTUS UUDISTUU

KOMMUNIKAATION JA VIITTOMAKIELEN OHJAAJAKOULUTUKSEKSI


Aiemman Viittomakielisen ohjauksen perustutkinnon sijalle on tullut 1.8.2018 alkaen uusi Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto ja siinä Kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen osaamisala.

Kommunikaation ja viittomakielisen ohjauksen osaamisalalla saat vankan osaamisen ohjata ja avustaa henkilöitä, joilla on haasteita vuorovaikutuksessa esim. kielellisten häiriöiden, kuulovamman tai kielitaidon vähäisyyden vuoksi. Erityisosaamistasi ohjaamisessa ja avustamisessa on puhetta tukevien ja korvaavien kommunikointikeinojen, kuten tukiviittomien, esineiden, merkkien, kuvien, piirtämisen ja selkokielen käyttö. Valmistuttuasi osaat ohjata myös suomalaisella viittomakielellä.

Tutkinto valmistaa sinut suoraan käytännön työhön. Voit työllistyä monenlaisiin ohjaus- ja avustustehtäviin esim. päiväkoteihin, kouluihin, vammaisten palvelukoteihin tai toimintakeskuksiin.

Pohjois-Savon opistossa kommunikaation ja viittomakielen ohjaajakoulutuksen järjestämiseen on vahva osaaminen sitä edeltävän viittomakielen ohjaajakoulutuksen järjestämisen ansiosta.

Tule opiskelemaan kommunikoinnin ja vuorovaikutuksen ammattilaiseksi Kuopioon!DIGIlinjanMainos

Ajankohtaista

Uutuus! Kansanopistolinjat myös kuuden kuukauden mittaisina työttömyysetuudella. Kehitä osaamistasi ja hyödynnä työttömyys aika opiskelemalla.

Hae jatkuvassa haussa:

Lukuvuoden ja kuuden kuukauden mittaisten linjojen haku käynnissä

Pohjois-Savon opiston AMIS-palautteen tulokset ilahduttavat: aloituspalautteessa kaikkien kysymysten tulosten keskiarvo asteikolla 1-5 oli 4,5. Lue lisääPohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä tulkkeja että yhteisöpedagogeja