Aikuisten perusopetus


Aikuisten perusopetus on tarkoitettu heille, jotka ovat ylittäneet oppivelvollisuusiän, mutta joilta puuttuu perusopetuksen päättötodistus tai joilla on tarve täydentää perusopetuksen tutkintoaan.

Aikuisten perusopetus muodostuu alkuvaiheen opinnoista sekä päättövaiheen opinnoista. Opiskelijan opinto-ohjelma rakennetaan sen mukaan, millaisia opintoja opiskelija tarvitsee, jotta hän pääsee opiskelutavoitteeseensa. Aikuisten perusopetuksessa opiskellaan perusopetuksen oppimäärään kuuluvia oppiaineita.

Aikuisten perusopetuksen oppimäärän kokonaislaajuus on vähintään 46 kurssia. Kurssin kesto on keskimäärin 28 oppituntia ja lähiopetuksen oppitunnin kesto on 45 minuuttia.

Perusopetus on maksutonta opiskelijalle. Myös asuminen kahden hengen huoneissa ja täysihoito (arkisin aamupala, lounas, päivällinen) ovat maksuttomia.

Aikuisten perusopetuksessa noudatetaan valtakunnallisesti yhtenäisiä perusteita, siten kuin perusopetuslaissa säädetään.

 Kuva nettisivuille, aipe (kopio)


DIGIlinjanMainos

Ajankohtaista

Uutuus! Kansanopistolinjat myös kuuden kuukauden mittaisina työttömyysetuudella. Kehitä osaamistasi ja hyödynnä työttömyys aika opiskelemalla.

Hae jatkuvassa haussa:

Lukuvuoden ja kuuden kuukauden mittaisten linjojen haku käynnissä

Pohjois-Savon opiston AMIS-palautteen tulokset ilahduttavat: aloituspalautteessa kaikkien kysymysten tulosten keskiarvo asteikolla 1-5 oli 4,5. Lue lisääPohjois-savon opisto - kansanopisto kuopiossa

Pohjois-Savon opisto toivottaa Sinut lämpimästi tervetulleeksi opiskelemaan.

Opiston kansanopistolinjat tarjoavat eri-ikäisille mahdollisuuden oppia ja opiskella erilaisia taitoja digitaiteessa, eläintenkouluttamisessa ja sisustussuunnittelussa. Opistollamme järjestetään lyhytkursseja, jotka täydentävät vapaan sivistystyön koulutustarjontaa Kuopion seudulla.

Pohjois-Savon opisto on myös ammatillinen oppilaitos. Me koulutamme koko Itä-Suomen alueelle viittomakielisen ohjauksen ammattilaisia.

Meillä voit opiskella myös aikuisten perusopetuksen oppimäärän.

Lisäksi opistomme on Humanistisen ammattikorkeakoulun Kuopion kampus. Humak kouluttaa täällä sekä tulkkeja että yhteisöpedagogeja